søndag 19. juni 2011

Dots kake

Før helga kjøpte jeg en 2pk med dots kjeks, og på baksiden av esken var det en oppskrift.
Så da måtte jeg jo prøve den, for å se om den er like god som Oreokake.
Kaka er godkjent etter min mening :)


  • 420 g Dots dbl Brownie-/Sjoko- cookies (2pk)
  • 100 g smør
  • 2 pk Tine kremost naturell (romtemperert)
  • 2,5 dl melis
  • 3.5 dl pisket krem
  • 2,5 ss sukker
  • 1 pose Toro sjokolademousse
  • 3 dl melk til moussen
Bunn: 3/4 deler av kjeksen smuldres til småbiter i en bolle (bruk gjerne mikser).
Smelt smør, hell over kjekssmulene, bland til det er en masse som kan smøres ut i en form.
Det vanligste er å bruke en 24 cm rund form med avtagbar ring.

Fyll: Ostekrem: bland kremost og melis til en luftig, kremet masse med en miksmaster.
Lag pisket krem med sukker og rør forsiktig inn ca. halvparten av kremen inn i kremosten.
Smør den ferdige massen over kakebunnen.

Sjokolademousse: lages etter anvisning på pakken. Ønsker du en mer fyldig og rund mousse kan deler av melken byttes ut med helmelk eller fløte.
Moussen smøres over ostekremen.
Brekk opp den siste 1/4 av kjeksen i små biter (ca. 1cm) og stikk de grove kjeksbitene ned i sjokolademoussen.

Sett kaken i kjøleskap i 30 - 60 min. for å la moussen stivne.
( Jeg lagde moussen ferdig på forhånd, så jeg hoppet over dette)

Før servering: legg på ett lag med krem og pynt med Dotskjeks, sjokolade eller noe annet som er godt og morsomt.
Kaken blir aller best om den får stå avkjølt noen timer/ dagen før gjestene kommer.


Vel bekomme:)

4 kommentarer:

  1. Nam, den kaken ser jo helt fantastisk ut! og nå som jeg er så snopesyk her jeg sitter, hjelper ikke med slike fristelser! hehe... Kos deg masse med kaken!

    SvarSlett
  2. blei den like god/bedre enn oreo kake?? virka som det var mye av de samme ingridiensene i :) kanskje vi heller skulle lagd sånne cake pops ;) hihi hadde garantert vunnet da ;)

    SvarSlett
  3. Jeg synes den ble like god som oreo kake :)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails